Press "Enter" to skip to content

Canadienii au în plan să ”importe” peste 1,2 milioane de imigranți în următorii ani, pentru a dezvolta economia

Pentru că pandemia de COVID-19 a adâncit problemele de pe piața muncii și vor să își crească economia, canadienii au în plan să „importe” peste 1,2 milioane de imigranți în următorii ani, relatează Al Jazeera.

Ministrul imigrației din Canada, Marco Mendicino, a dezvăluit planul său de a aduce imigranți pentru a crește economia. Numai anul viitor, canadienii sunt gata să ofere rezidență permanentă pentru 401 mii de străini, în 2022 pentru alți 411 mii și în 2023 pentru încă un grup de 421 de mii. „Imigranții sunt de o importanță critică în sistemul nostru de sănătate și reprezintă unu din patru muncitori din spitale și din centrele de îngrijire”, a spus ministrul pentru imigrări, citat de Al Jazeera.

Pandemia de COVID-19 a lovit puternic piața muncii și, prin urmare, Canada a elaborat un plan prin care să atragă muncitori în sectoarele esențiale, cum este cel al sănătății.

„Înainte de pandemie, dorința guvernului nostru de a mișca economia cu ajutorul imigranților era un plan ambițios. Acum este un plan vital”, a mai spus Mendicino. Cel mai mare număr de imigranți din 1911 până azi Dacă guvernul va reuși să atragă numărul de străini pe care și l-a propus, ar fi cea mai mare infuzie de migranți din Canada, din 1911 încoace. O bună parte dintre cei cărora li se va oferi rezidență permanentă sunt deja în Canada. Vor primi acte și aproape 60 de mii de refugiați și persoane care se află sub o formă de protecție internațională. Alte 5.500 de persoane vor fi acceptate din rațiuni umanitare.

Canada a reprezentat dintotdeauna un model în sectorul migrației, familii de refugiați și muncitori calificați au putut să-și aducă și familiile. „Fie că au avut grijă de cei vulnerabili din societate sau ne-au pus mâncare pe masă, nou-veniții au jucat un rol important în răspunsul pe care l-am avut la criza COVID-19”, a mai spus Mendicino. Astăzi trăiesc în Canada peste 200.000 de români, potrivit ultimului recensământ. Peste 7 milioane de persoane născute în străinătate au sosit în Canada prin procesul de imigrație.

Conform unei analize realizate pe baza căutărilor Google de Remitly, un provider de servicii financiare, Canada ocupă primul loc, fiind urmată de Japonia și Spania în topul țărilor în care emigranții din întreaga lume vor să se mute pentru a începe o nouă viață. Pentru români, cea mai căutată destinație pare a fi Germania.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *