Press "Enter" to skip to content

Canada, din 20 iulie, alocaţiile pentru copii indexate conform inflaţiei

APDA, 24 iulie 2018 – Foarte mulţi români îşi doresc să emigreze în Canada şi sunt curioşi despre viaţa din această ţară îndepărtată pentru a cumpăni dacă se vor putea adopta legislaţiei din Ţara frunzei de arţar. Tocmai de aceea, le vom veni în ajutor oferindu-le informaţii.

Conform proiectului Guvernului de la Ottawa privind indexarea alocaţiilor familiale pentru copii, în vigoare din 20 iulie, sumele vor creşte conform evoluţiei indicelui preţurilor de consum – şi în anul fiscal 2018-2019 vor atinge un maxim de 6.496 $ pentru un copil de până la 6 ani (faţă de 6.400 $ în prezent) şi 5.481 $ pentru un copil de până la 17 ani (5.400 $ în prezent).

Poate pentru alte ţări este surprinzător, dar pentru a putea realiza aceste majorări Ottawa a redus alocaţiile pentru copiii din familii cu venituri mari: respectiv, cele care au peste 150.000 $ venit anual nu vor mai primi aceste ajutoare financiare.

Iniţial, Guvernul federal intenţiona implementarea acestei măsuri după următoarele alegeri, dar măsura a fost pusă în aplicare acum întrucât, arată executivul de la Ottawa, majorările se impun ca urmare a creşterii economice robuste înregistrate în ultimul timp.

Potrivit datelor oficiale, în Quebec peste 860.000 de familii au beneficiat în 2017 de alocaţii pentru copil, a căror valoare totală s-a ridicat la 5,4 miliarde $. La nivel federal, suma totală a fost în valoare de 23,3 miliarde $.