Press "Enter" to skip to content

Campanie umanitară. Asociația Mihai Eminescu din Viena strânge donații pentru 150 de copii orfani din România

În România, 33% din din copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani suferă de privare materială severă, de peste trei ori mai mulți decât media celor 28 de state europene.

Laura Hant, președintele Asociației „Mihai Eminescu”, din Viena, coordonează o campanie cu profil umanitar, de strângere a unor donații (îmbrăcăminte, jucării, cărți, rechizite, dulciuri) pentru două orfelinate din România.

Campania  „Ajutați un copil. Clădiți un destin” se desfășoară în perioada august-decembrie 2017, iar ajutoarele colectate vor fi transportate în țară pentru cei 150 de copiii aflați în evidența Direcției de Asistență Socială și Medicină Școlară Focșani, județul Vrancea, și pentru cei de la Casa Dorca, din localitatea Prilipet, județul Caraș-Severin.

Pentru o bună desfășurare a activității de colectare, oricine dorește să efectueze o donație trebuie să țină cont de următoarele mici reguli:

Obiectele de îmbrăcăminte donate să fie curate, împachetate în pungi transparente de plastic, având o etichetă cu specificarea conținutului. De exemplu, „costum băiat, vârsta 8-9 ani”, sau „Rochiță fetiță, vârsta 10-11 ani” etc.

Jucăriile, cărțile, caietele, rechizitele etc să fie pe cât posibil în condiții de utilizare normale (nu uzate sau pătate, iar în cazul jucăriilor mecanice sau electrice să fie în stare de funcționare etc.)

Dulciurile (de preferință bomboane, caramele, ciocolată, biscuiți etc) să fie în termen de garanție, cu ambalajul intact.

Obiectele donate să fie aduse/trimise într-o cutie de carton, corespunzătoare conținutului obiectelor donate, cu menționarea numelui donatorului pe cutie, precum și cu specificațiile:  „Pentru copil Băiat/Fata de ––-ani” sau „Pentru băiat de ––ani si fetită de –––-ani” etc.

Cei ce doresc să ia parte la această campanie, pot  afla mai multe detalii la numerele de telefon 0043 6991 902 7524 sau  0043 660 6080 762 sau la e-mail: mihaieminescu@hotmail.com, respectiv de pe site-ul campaniei, https://campanieumanitaraviena.wordpress.com.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *