Press "Enter" to skip to content

Biserici neoprotestante românești din America, AMENDATE pentru încălcarea prevederilor antivirus. Amenda o plătește un politician important

Willie Wilson este un vestit om de afaceri, filantrop și politician democrat, fost candidat la primăria din Chicago și aspirant pentru postul de senator de Illinois pentru 2020, încercând să-l „detroneze” pe actualul senator democrat Dick Durbin.

Willie Wilson va plăti amenzile pentru 3 biserici care au ținut slujbele duminicale, au încălcat ordinul de ședere la domiciliu, scrie Chicago Sun Times.

Biserica lui Dumnezeu din Filadelfia, Biserica Penticostală Română Elim și Metro Praise International Church din Belmont Cragin au fost sancționate cu amenzi de 500 de dolari.

Willie Wilson

Willie Wilson (al doilea de la stânga) a participat la serviciile Bisericii lui Dumnezeu din Philadelphia duminică trecută, iar acum va plăti amenda lor de 500 de dolari pentru găzduirea unor astfel de servicii.

Susținerea lui Willie Wilson pentru bisericile din Illinois care efectuează servicii cu încălcarea ordinului de ședere la domiciliu a devenit mai puternică.

Fostul candidat la primăria din Chicago și om de afaceri influent a anunțat că va plăti amenzile de 500 de dolari acordate celor trei biserici din Chicago care au ținut slujbele duminică.

Biserica română a lui Dumnezeu din Philadelphia din Uptown, Biserica românească penticostală Elim din Parcul Albany și Biserica Internațională de laudă din Belmont Cragin au fost criticate și amendate de autorități pentru că au permis mai mult de 10 persoane – limita actuală stabilită de guvernatorul J. B. Pritzker – să asiste la servicii.

Wilson, într-o declarație miercuri, a declarat că această limită încalcă exercitarea liberă a religiei a bisericilor.

„Guvernatorul și primarul continuă să calce în drepturile noastre constituționale, în timp ce se ascund în spatele unui ordin de a rămâne la domiciliu care tratează biserica ca neesențială”, se arată în declarație. „Este rușinos că biserica este discriminată, în timp ce magazinele de băuturi alcoolice, dispensarele de marijuana și Home Depot [sunt] tratate ca afaceri esențiale.”

Wilson a fost implicat în răspunsul contra pandemiei coronavirusului din Illinois încă de la început, mai scrie sursa citată.

Începând cu luna martie, el a organizat numeroase evenimente pentru distribuirea măștilor către primarii și locuitorii din Chicago, inclusiv o inițiativă recentă de a oferi 5 milioane de măști care au devenit controversate când primarul Lori Lightfoot a pus la îndoială fezabilitatea logistică.

Wilson a fost, de asemenea, critic în relația cu ordinul de ședere la domiciliu în legătură cu bisericile. El a ținut o conferință de presă săptămâna trecută alături de zeci de pastori și alți lideri religioși pentru a solicita restricții mai slabe și a programat pentru joi o altă conferință de presă.

Duminică 17 mai, Willie Wilson a participat la serviciile de la Biserica Română din Philadelphia – al cărui pastor, Florin Cîmpean, a comparat ordinul de ședere la domiciliu cu comunismul în conferința de presă a lui Wilson săptămâna trecută. Biserica respectivă a fost una dintre cele trei amendate de oficiali guvernamentali.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *