Press "Enter" to skip to content

Birourile de promovare turistică din străinătate vor fi redeschise

APDA, 19 iunie 2018 – Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat că desfiinţarea birourilor de reprezentare turistică din străinătate a fost o greşeală, iar până la sfârşitul anului acestea vor fi reînfiinţate, urmând să apară şi altele noi, printre care trei în China.

Potrivit ministrului Bogdan Trif, în prezent se lucrează la reînfiinţarea birourilor de reprezentare turistică din străinătate, urmând ca numărul acestora să crească şi România să fie reprezentată şi pe piaţa asiatică.

„Desfiinţarea birourilor de reprezentare turistică a fost o greşeală. Reînfiinţarea lor este obligatorie. Să desfiinţezi este uşor, să pui la loc este mai greu un pic. Lucrăm la acest lucru şi până la sfârşitul anului vă garantez că le vom avea redeschise. Nu doar pe cele opt pe care le-am avut. Vom avea 20 de birouri, vor fi trei şi în China, pentru că ţintim şi piaţa asiatică. Să nu uităm că din China pleacă 120 de milioane de turişti pe an şi foarte puţini dintre aceştia ajung în România”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Întrebat unde vor fi locaţiile pentru noile puncte de reprezentare turistică din străinătate, Trif a spus că urmează ca în perioada următoare să aibă loc dezbateri pentru strategia integrată a turismului în România şi vor fi stabilite, în cadrul discuţiilor, şi unde vor fi înfiinţate punctele de promovare.

Ionică Armanca