Press "Enter" to skip to content

Bilanț tragic în urma unui accident naval în Tanzania: un ferryboat cu 400 de persoane s-a scufundat, peste 100 de morți

APDA, 21 septembrie 2018 – Un accident naval a făcut peste 100 de morti în Tanzania. Un ferryboat cu 300-400 de persoane la bord s-a scufundat în apele lacului Victoria, în regiunea Mwanza din nordul țării.

De ieri, de când s-a întâmplat tragedia, au fost salvate doar circa 40 de persoane care se află la spital în stare critică.

Ferryboat-ul avea capacitatea de 100 de persoane dar transporta circa 400. Numărul exact nu se cunoaște deoarece taxatorul s-a înecat și el.

Într-una din insulele Tanzaniene din lacul Victoria era zi de târg. Regiunea are aproximativ 3 milioane de locuitori și un singur ferryboat funcțional.

Capitala regiunii, tot Mwanza numită, are peste 800.000 de locuitori și este al doilea oraș ca mărime al Tanzaniei, după capitala Dar es Salam.

Accidentele navale sunt frecvente în Tanzania și se soldează cu sute de morți. O rută des utilizată de turiști, către arhipelagul Zanzibar este și ea afectată.

Lacul Victoria este cel mai mare lac din Africa și sursă principală de apă pentru aproape jumătate de continent.

Mihai Motoc

sursa foto: bbc.com