Press "Enter" to skip to content

Benjamin Netanyahu: “În Israel, românii sunt iubiți. Sper să vină în număr cât mai mare”

APDA, 12 februarie 2018 – Premierul Israelului își declară simpatia necondiționată pentru români. Într-un interviu recent, Benjamin Natanyahu subliniază că medicul său personal, Dr. Berkovits Tvi Herman, este român: “Am mare încredere în români, altfel nu l-aș lăsa pe doctorul meu personal să mă trateze. O spun sub formă de glumă, dar nu este o glumă. Este o prietenie adevărată între toți israelienii și acei israelieni care au venit din România. Este o comunitate foarte apreciată și iubită în Israel.”, a declarat Netanyahu, citat de stiripesurse.ro.

Premierul israelian consideră că nivelul schimburile economice dintre România și Israel ar trebui să fie mai mare: “Au fost multe investiții israeliene în România de-a lungul anilor, dar sunt de acord că ar trebuie să ne sporim relațiile comerciale. Mi-ar plăcea să văd mai mulți turiști români venind aici. Ar trebui să vină să viziteze Israelul atât ca stat modern, cât și ca „ținutul sfânt”, locul unde se află originile creștinismului. Cred că este ceva ce le va stârni imaginația: viitorul și trecutul în același loc.”

Neanyahu a anunțat că așteaptă mai mulți români în țară: “În Israel, românii sunt iubiți. Îi așteptăm să vină să viziteze Israelul. Evreii din România au o istorie de secole. România a fost singura țară, în timpul Războiului Rece, care a păstrat întotdeauna relațiile cu Israel. Sunt sute de mii de israelieni cu origini românești. Sunt ca un pod uman între cele două țări. Israelienii vin în România și sper că românii vor veni în Israel în număr cât mai mare. Există o prietenie și simpatie naturală între țările noastre. Putem să facem multe lucruri împreună.”

Interviul complet AICI