Press "Enter" to skip to content

Beat la volan, și-a ucis cel mai bun prieten într-un accident de mașină în Germania. Român condamnat la închisoare

APDA, 6 septembrie 2017 – Românul, 23 de ani, era beat la volan la momentul accidentului, produs pe 5 aprilie pe șoseaua B304 lângă Surberg, districtul Traunstein, în care a murit cel mai bun prieten al său.

Tânărul a compărut joi, 30 august, în fața judecătorilor de la tribunalul din Traunstein, unde a declarat că nu este responsabil de moartea prietenului său, de 24 de ani, fiindcă acesta l-a presat să ajungă mai repede la Mannheim și chiar a încercat să-l forțeze să-l lase la volanul mașinii.

În ciuda explicațiilor sale, instanța l-a condamnat la un an și jumătate de închisoare și trei ani de supraveghere pentru ucidere din culpă și conducere imprudentă sub influența alcoolului. În plus, românului i-a fost suspendat carnetul timp de doi ani.

Inculpatul a plecat pe 4 aprilie din Mannheim cu prietenul său către Traunstein, de unde au cumpărat o mașină. A doua zi mașina s-a stricat când se aflau în Rosenheim și românii au dus Fordul Mondeo înapoi la dealerul din Traunstein, care a simțit că în vehicul mirosea a alcool și i-a sfătuit să nu mai conducă.

În jurul orei 19.05, cei doi tineri, de 23 și 24 de ani, circulau pe șoseaua B304 în direcția localității Teisendorf. Lângă Surberg, mașina a intrat pe sens opus cu viteză foarte mare. Două mașini au reușit să evite impactul cu Fordul, însă acesta s-a lovit de un copac. Cei doi au fost scoși dintre fiarele contorsionate de pompieri, însă pentru prietenul inculpatului orice ajutor a fost inutil.

Experții au confirmat că la momentul accidentului, inculpatul a avea o alcoolemie de 1,4 la mie și mașina avea o viteză de cel puțin 122 km/h.

Avocatul inculpatului a vorbit despre suferința inculpatului: ”Va trebui să trăiască cu această vină întreaga viață”.

( Ziarul Romanesc Germania)