Press "Enter" to skip to content

Bari, evenimentul „Le mamme del mondo”, organizat de asociația TraciaLand

APDA, 28 septembrie 2018 – În data de 20 septembrie 2018, la invitația asociației „TraciaLand Italia”, din partea Consulatul General al României la Bari a participat, Ion-Mihai Știrbu, viceconsul, la evenimentul „Le mamme del mondo”, organizat la Fortino di Sant’Antonio, de Monica Irimia, președinta asociației, în colaborare cu Cinzia Rossi, autoarea expoziției fotografice ”Il mio mondo inquadrato”.

Evenimentul a constat  într-o dezbatere la care au fost invitate doamne din diferite colțuri ale lumii, care în prezent trăiesc în sudul peninsulei italiene, și care au povestit etapele lor de integrare, experiențele acumulate, precum și descrierea și prezentarea tradițiilor proprii.

La finalul evenimentului a fost prezentată expoziția fotografică a Cinziei Rossi, care datorită posibilităților pe care le-a avut ca asistent de zbor la compania Alitalia, a surprins  diferite momente din zone ale lumii pe care le-a vizitat.

Evenimentul a găzduit peste 40 de participanți, iar din rândul autorităților italiene au participat, dna. Micaela Paparella, din partea primăriei Bari și dl. Silvio Maselli, consilierul pentru Cultură.