Press "Enter" to skip to content

Bari, asociația română TraciaLand, organizator al unui eveniment susținut de instituții italiene

APDA, 17 mai 2018 – În colaborare cu Primăria din  Bari, Departamentul de Cultură și a  Universitatea  „Aldo Moro“ din Bari, astăzi, joi, 17 mai  2018, ora 16:30, are loc a doua ediție a evenimentului “LE MAMME DEL MONDO” organizat de asociația românească TraciaLand Italia în magnificul Salon degli Affreschi al Universități.

Costume, poezie, muzică, pictură și dans, totul pentru a descoperi bogăția multiculturalității.

După participarea recentă la parada procesiunii istorice nicolaiane din data de 6 mai, “Cu Brațele  deschise”,  pictura realizată de Mamele di diverse părți ale lumii se pregătesc pentru acest eveniment să facă cunoascute obiceiurile diferite ale comunităților străine din aceasta regiune. Au aderat la eveniment aproximativ 20 de națiuni, aducând mame și copii în centrul scenei pentru a asista la un model dorit de interacțiune între diferite culturi.

După-amiaza se deschide cu un dans etnic indian pentru a continua cu o paradă de costume  tradiționale și narațiuni poetice românca  Anca Bruma, Letizia Cobaltini și studenți al institutului   Amedeo D’Aosta.

Invitat special al acestei a doua ediții, compozitorul Daniela Mastrandrea în ajunul lansării internaționale a celui de-al treilea CD “Lo specchio”. Prezentatori Ilaria Lia și Massimiliano Raso.

La eveniment vor participa consilierul pentru Cultură al orașului Bari Silvio Maselli, președinta primului municipiu  Micaela Paparella, rectorul Universității Antonio Uricchio și directorul institutului  de Amedeo D’Aosta, Marilena Abbatepaolo.

”Pentru noi străini integrați  acum în Bari – a spus Monica Irimia, președinte al ASOCIAȚIEI TraciaLand Italia, multiculturalismul este fundamental, deoarece este o resursă umană esențială pentru a consolida o  legătura între comunități străine  si comunitatea bareză care a devenit, de asemenea, orașul nostru, reprezintă o ușa de speranța unui viitor mai bun”.

Andi Rădiu