Press "Enter" to skip to content

Jurnalist britanic: „Bancherii sunt vinovați de scăderea salariilor, nu românii”

APDA, 5 septembrie 2017 – Un jurnalist britanic pune punctul pe „i”: „Bancherii sunt vinovați de scăderea salariilor, nu românii”

Realizatorul de radio Maajid Nawaz a  demontat ideea potrivit căreia imigrația a provocat o scădere a salariilor pentru lucrătorii britanici. El a declarat că asistăm la o criză financiară pentru care trebuie blamați bancherii.

Jurnalistul LBC a citat unui studiu realizat de experții de la London School of Economics, care au analizat dacă imigranții sunt de vină pentru scăderea salariilor, după cum au sugerat inițiatorii Brexit.

Astfel, se arată pe site-ul LBC, s-a ajuns la concluzia că salariile au fost afectate mult mai mult de criza bancară mondială decât de un aflux de lucrători străini în Marea Britanie.

Maajid a spus în emisiunea sa: „Aceștia sunt pur și simplu economiști care au făcut unele cercetări și au ajuns la o concluzie, au încercat să identifice exact ceea ce a cauzat scăderea cu 10% a salariilor reale pentru lucrătorii britanici.”

„A fost accidentul economic fără precedent din 2008, consecința fiind nemulțumirea oamenilor care au constatat că banii nu le mai ajung atât de mult ca înainte. Și, desigur, asta a contribuit la votul Brexit. Dar se pare că accidentul economic a fost într-adevăr cauza. Bancherii sunt vinovați de faptul că o duceți mai rău decât acum 10 ani, nu vecinii voștri români. Acesta este pur și simplu adevărul problemei, bazat pe cercetare”, a mai spus Maajid.

(M.M.)