Press "Enter" to skip to content

Autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie şi Italia, descoperite la frontieră

APDA, 12 aprilie 2018 –

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Iaşi, Giurgiu şi Timişoara au descoperit şi indisponibilizat patru autoturisme, în valoare totală de peste 70.000 euro, căutate de autorităţile din Marea Britanie şi Italia. 

În data de 10.04.2018, ora 12.30, acţionând în baza unor informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere au desfășurat, pe raza localității Tomești, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu auto furate.

Astfel, lucrătorii noștri au identificat în trafic un autoturism marca BMV 530D, condus de cetățeanul român Radu D., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţă mașinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie la data de 14.03.2018.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul în sistem leasing din Marea Britanie şi nu avea cunoştinţă că acesta este căutat de autorităţile britanice.

Autoturismul, în valoare de 83.880 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere.

În data de 11.04.2018, în jurul orei 16.00,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român R.G.V., în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Brașov, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz,înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2015.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene la data de 07.04.2018.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetățean italian, fără a şti că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “tăinuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autovehiculul în valoare de aproximativ 130.480 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.

În data de 11.04.2018, ora 13.30, acţionând în baza unor informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Serviciul Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere au desfășurat, pe raza municipiului Vaslui, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu auto furate.

Astfel, lucrătorii noștri au identificat în trafic un autoturism marca Mercedes Benz C220, condus de cetățeanul român Ștefan C., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţă mașinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie la data de 19.03.2018.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul în sistem leasing din Marea Britanie şi nu avea cunoştinţă că acesta este căutat de autorităţile britanice.

Autoturismul, în valoare de 69.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere.

În data de 11.04.2018, ora 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, pe sensul de intrare, un tânăr în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Italia, la volanul unei autoutilitare marca Iveco, înmatriculată în Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că există diferențe între seria de șasiu din certificatul de înmatriculare și cea pansonată pe caroseria autoutilitarei, maşina figurând în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia la data de 03.03.2016.

Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în urmă cu o săptămână din Italia, necunoscând faptul că acesta este căutat de autorități.

Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 10.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituției, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate  măsurile legale.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii detăinuire şi punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.