Press "Enter" to skip to content

Australia, nou Birou Consular la Melbourne, statul Victoria: vor beneficia peste 10.000 de români

APDA, 26 iunie 2018 – Ambasada României în Australia anunță începerea programului de lucru cu publicul la 18 iunie 2018, la Biroul Consular din Melbourne, situat în Kilda Road 448, etajul V.

Circumscripția consulară a Biroului consular Melbourne cuprinde cetățenii români cu domiciliul sau reședința în statele australiene Victoria, Australia de Vest, Australia de Sud, Tasmania și în Teritoriul Capitalei Australiene. În cursul lunii iunie 2018 domnul Daniel Beșliu, consul, va efectua doar procuri de pensie.

Se recomandă programări prealabile prin telefon la 0410 599 155 sau prin mesagerie electronică la adresa asistentaconsularamelbourne@gmail.com.

ES Doamna Ambasador Nineta Bărbulescu a salutat călduros finalizarea activităților legate de începerea programului de lucru cu publicul la Biroului Consular din Melbourne, parte a Ambasadei României din Australia și a declarat: ”înființarea Biroului Consular de la Melbourne al Ambasadei României din Australia este cea mai bună veste pentru majoritatea românilor care au ales Australia a doua lor casă, fiind și cel mai important proiect al Bucureștiului, finalizat în anul marcării semi-centenarului relațiilor diplomatice bilaterale.

Mulțumesc și pe această cale Ministerului Afacerilor Externe pentru finalizarea acestei activități majore în beneficiul a peste 10000 de români din Victoria, Australia de Vest, Australia de Sud și Tasmania care vor putea beneficia, permanent și accesibil, de întreaga gamă a serviciilor consulare românești și deci, de protecția consulară a statului român, la care sunt îndreptățiți prin statutul de cetățeni români.”

În cursul lunii iulie 2018 vor fi anunțate și celelalte coordonate de contact ale Biroului Consular de la Melbourne, precum și alte servicii consulare care vor putea fi realizate în Victoria.

Ionică Armanca