Press "Enter" to skip to content

Atena, Anca TUDORANCEA, cercetător al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor, prezentă la Conferința Internațională despre Holocaust

APDA, 3 octombrie 2017 – Joi, 5 octombrie 2017 în cadrul Conferinței Internaționale despre Holocaust, care se desfășoară în perioada 3-5 octombrie 2017,  la Institutul Goethe, Amfiteatru, strada  Omirou 14-16,  va participa Anca Tudorancea Ciuciu, secretar științific și cercetător al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România,  lector al Universității din București,  una dintre cele doua autoare ale volumului Bucureștiul Sefard.

Evenimentul   este  organizat  de  Departamentul de Teologie al Universității Kapodistria din Atena, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la fondarea universitatii și se va desfășura în următoarele locații:

3 octombrie, 19.00 – clădirea Kostas Palamas, Akadimias 48

4 octombrie   -10. 30,  Universitatea Kapodistria , Panepistimiou 31

                        -20.30 – Centrul Cultural  str. Akademias 50

5 octombrie , ora 13.00, la Institutul Goethe. Amfiteatru, Omirou 14-16.

_____________________________________________________________________

In cadrul evenimentului va avea loc și proiecția filmului  „Interogatoriul” de Erez Perry, în colaborare cu OPANDA Atena.

Filmul se bazează pe memoriile scrise în închisoare, înainte de executarea lui  Rudolf Franz Ferdinand Hess, comandant din lagărul de concentrare de la Auschwitz  și înregistrează încercarea unui tânăr inspector polonez  de  a obține o mărturisire.

Proiectia va avea loc pe 4 octombrie, la ora 20:30, la Centrul Cultural al Atenei  (Akadimia 50).

____________________________________________________________________

Dr. Anca TUDORANCEA (Ciuciu)  este secretar științific și cercetător al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, responsabil pentru Fototeca CSIER. Este doctor în Filosofia Culturii la Universitatea din București (2011) şi lector asociat la Centrul Goldstein Goren din Universitatea Bucureşti. A fost intervievator (din 2003) și coordonator pentru programe educaționale în România (2006-2011) pentru The Central Europe Center (Centropa), Viena. Cărțile și studiile sale analizează istoria cartierelor evreiești din București, imaginea și imaginarul Bucureștiului evreiesc, fotografia de familie și fotografii, comunitatea evreiească din România în secolele XIX-XX etc. A lucrat din 2006 pentru realizarea de expoziții privind istoria evreilor din România, seminarii pentru profesori și aplicații didactice pentru CSIER, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, The Central Europe Center (Centropa, Viena), în parteneriat cu Centrul de Studii Ebraice „Goldstein Goren” al Universității București și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice a Universității București. Publicații recente: Coduri vizuale. Evreii din Bucureşti (1881 – 1941) (teza de doctorat), Bucureşti,  Editura Hasefer, 2013; Coautor: Personaje și povești din Bucureștiul sefard, Noi Media Print, Bucureşti, 2014 (i-book).

Daniela Popescu, Atena