Press "Enter" to skip to content

Aşa de gol va fi raftul fără „Ausländer“

APDA, 12 octombrie 2017 – Vechea paradigmă… Un om este categorisit, discriminat şi îngrădit de statutul pe care i-l conferă ţinutul geografic unde s-a născut… Acesta este paşaportul lui în lume și, în funcţie de ţara de origine, va fi pentru el drumul către succes sau eşec. Trăim în vremuri în care globalizarea a luat amploare, în care mixul de naţionalităţi, culturi, mentalităţi este din ce în ce mai uşor de subliniat, de regăsit în fiecare ţară şi societate.

Sursa: https://www.merkur.de/politik/so-sehen-sie-wahl-2017-in-oesterreich-live-im-tv-und-livestream-zr-8759689.html

De aceea suntem o masă de diversitate culturală, o majoritate de minorităţi ce se împletesc armonios și interacţionează într-un mod constructiv.

În marile capitale europene şi nu numai, există un număr impresionant de persoane care şi-au schimbat ţara de origine pentru a activa în diverse domenii cu poziţii de la entry level la CEO, într-o arie vastă de domenii, de la gastronomie și marketing la sport şi artă.
Şi nu este frumos atunci când talente în diverse domenii se adună, dând un plus de valoare acelui loc, nu numai prin diversitate culturală, dar şi din punct d vedere economic?
Aşa au apărut și evenimentele pentru Expats.

Sunt acele evenimente la care un număr mare de naţionalităţi sunt interconectate, urmărind una sau mai multe teme comune: cultură, sport, festivaluri, concerte, carieră.
Chiar un banal „drink after work” te poate îmbogăţi cu experienţe unice, fiind conectat la inima unui mix cultural şi călătorind prin afluxul de noi informaţii.
Aceşti oameni îşi crează noi rădăcini, leagă prietenii, schimbă joburi sau încep parteneriate de afaceri prin interacţiune umană şi prin deschiderea către diversitate culturală.

Există din ce în ce mai multe Raking-uri care fac referire la cele mai bune locuri de trăit din lume, căutat jobul dorit, calitatea vieţii, potenţialul de adaptare, siguranţa socială, familie şi educaţie, iar acest fapt dovedește faptul că fiecare individ este liber să-şi aleagă locul pe acest glob care corespunde unui set de valori personale, această dinamică fiind constructivă.

Trăim şi vedem schimburi interculturale zilnc: în metrou, pe stradă, la muncă, în familii, în cercul de prieteni. Este un proces ce ţine de umanitate şi evoluţie socio-demografică.

Omul îşi poate crea rădăcini oriunde dacă acolo îi spune intuiţia că îi este bine lui și nu între niște linii deja trasate.

Sursa: www.stern.de

Și oare nu suntem, de fapt, o Internaţiune?
Și dacă noi am crea fără a face niciun „Brainstorming” intercultural, rezultatul va fi la fel de bun?
Aşa de gol va fi raftul fără „Ausländer“.
So leer ist ein Regal ohne Ausländer.

Oare aşa vor rămâne rafturile după campania electorală?

Alexandra Bondoc