Press "Enter" to skip to content

Arestați pentru fraudă de 1 milion de lire sterline în Marea Britanie

APDA, 19 februarie 2018 – Un grup condus de Dragoș Dragomir, pe care Poliția Română îl căuta pentru fraudă din 2007, făcea acte de identitate false pentru a face publicitate mincinoasă pe eBay și alte site-uri, scrie presa britanică, scrie Capital.ro.

Membrii bandei criminale, care a obţinut un milion de lire sterline din plasarea de anunţuri publicitare false pentru bunuri şi servicii pe eBay şi alte site-uri, au fost arestaţi pentru 22 de ani şi jumătate în Marea Britanie.

Reţeaua de crimă organizată era condusă de Dragoş Dragomir, care gestiona o fabrică de acte false, folosite la realizarea infracţiunilor. El producea cărţi de identitate false, paşapoarte şi facturi de utilităţi pentru a deschide peste 100 de conturi bancare, prin care să încaseze plăţile pentru anunţurile frauduloase.

Când Dragomir a fost arestat în iunie anul trecut, el trăia sub numele fals de Andrei Bernath. Poliţia a descoperit la reşedinţa sa o serie de imprimante şi computere setate să producă documente de identitate false.

Dragomir, în vârstă de 34 de ani, era căutat în baza unui mandat european de arestare eliberat în România pentru condamnări de fraudă din 2007. El a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de o instanţă din Londra, după ce în decembrie a fost condamnat pentru infracţiuni care includ conspiraţie pentru săvârşirea fraudei şi deţinere de echipamente adaptate pentru a face documente de identitate false.

Mihai Cîrstoiu, de 37 de ani, care a pus la cale escrocheria, a fost condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru infracţiuni, inclusiv conspiraţia de a comite fraude.

George Cerneanu, de 25 de ani, şi Georgian Alexandru Stanciu, de 27 de ani, au fost condamnaţi la câte doi ani şi jumătate de închisoare, fiecare. Ei au recunoscut deschiderea conturilor bancare şi retragerea banilor de la bancomate din Marea Britanie.

Maria Bilici, de 33 de ani, a fost încarcerată timp de patru ani pentru spălarea banilor rezultaţi din fraudă. Anul trecut, ea a început să îşi vândă bunurile, inclusiv o casă şi un autoturism Range Rover. De asemenea, a obţinut în mod fraudulos un împrumut de 25.000 de lire, care a fost încasat şi trimis în străinătate.

Poliţia caută acum informaţii despre locul în care se află un al şaselea membru al bandei criminale, Sebastian Ilie. El este cetăţean britanic naturalizat, dar se crede că este în Europa continentală, posibil folosind o identitate falsă. Un mandat european de arestare a fost emis pe numele său.