Press "Enter" to skip to content

Angela Gheorghiu & Alexandra Dariescu – Recital de excepție pe scena Operei din Viena

APDA, 9 martie 2018 – Opera de Stat din Viena a găzduit în seara zilei de 7 Martie un recital al solistelor de renume mondial, Angela Gheorghiu și Alexandra Dariescu.

Artistele serii au fermecat publicul prin interpretarea lor strălucită. Atât prin voce, cât și prin sunetul pianului s-a reușit un impact asupra auditoriului vizibil emoționat.

Programul serii a cuprins lucrări din repertoriul cunoscuților compozitori precum: Pergolesi, Martini, Debussy, Chopin, Tschaikowski, Rachmaninow, Donizetti și alții.

Surpriza serii a fost însă în a doua parte a programului, când pe scena operei din Viena au răsunat lucrări ale compozitorilor români precum Enescu, Silvestri, Ștefănescu și Brediceanu.

Iar ca o completare perfectă, în această parte a programului, diva Angela Gheorghiu apare pe scena vieneză cu o ținută ce a impresionat pe toți. Ea îmbracă ia si costumul national româneasc, ca simbol vizual al mesajului pieselor românești alese.

Cele două artiste dau dovadă de o aptitudine remarcantă de a îmbina profesionalismul cu vibrația profundă a sufletului, alegând să transmită emoția prin vers, sunet și ținută.

Măiestria lor a fost și de această dată un bun ambasador al frumosului românesc, amintindu-se încă o dată poziția pe care artiștii români o dau României în lume. (R.D.)