Press "Enter" to skip to content

Angel Tîlvăr, DECLARAŢIE DE PRESĂ, cu prilejul Zilei Internaţionale a Carităţii

APDA, 5 septembrie 2017- DECLARAŢIE DE PRESĂ

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Carităţii

În decembrie 2012, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia prin care data de 5 septembrie a fost aleasă pentru a celebra Ziua Internaţională a Carităţii. Evenimentul îşi propune să aducă în prim plan această modalitate de implicare socială şi să încurajeze cetăţenii, organizaţiile nonguvernamentale, mediul de afaceri, autorităţile şi orice alte entitate publică în sensul participării în acţiuni filantropice ori de voluntariat.

Contextul global actual, multiplele crize umanitare şi conflicte, amploarea unor fenomene precum migraţia, sărăcia extremă ori traficul de persoane, ca şi devastatoarele consecinţe ale unor catastrofe naturale fac mai importantă decât oricând implicarea fiecăruia dintre noi în acţiuni de caritate. O contribuţie cât de mică, nu neapărat financiară, în campaniile destinate oricărei cauze bune, oricărei categorii vulnerabile, poate face o diferenţă imensă.

Caritatea nu înseamnă doar un strop de bine şi de satisfacţie personală, ci şi un puternic liant al ţesăturii sociale, un factor de consolidare a comunităţilor, de dezvoltare a dialogului şi solidarităţii. Ea poate îmbrăca forme multiple şi poate contribui la progresul societăţii nu doar în domeniul social, ci şi în artă, sport ori în protejarea patrimoniului natural şi cultural, la nivel local, regional şi mondial.

Ziua Internaţională a Carităţii este momentul în care onorăm activitatea voluntarilor care îşi dedică timpul, energia şi, uneori, îşi riscă integritatea ori viaţa pentru a uşura suferinţa unor semeni, precum şi contribuţiile filantropice ale fiecăruia dintre cei care înţeleg importanţa implicării şi binelui comun. Este prilejul cel mai bun pentru ca fiecare dintre noi să privească în sine şi să hotărască dacă doreşte să contribuie cu generozitate, prin mijloacele şi resursele de care dispune, la crearea unei societăţi mai bune, mai incluzive, mai pregătite pentru a face faţă oricăror provocări viitoare.

Angel TÎLVĂR

DEPUTAT PSD DE VRANCEA