Press "Enter" to skip to content

Ancuța Georgiana Geană, Frankfurt: ”Iubim numai o dată”

APDA, 2 noiembrie 2017 – Cultura română în diaspora nu duce deloc lipsă de tinere talente. Că sunt scriitori, cântăreți sau pictori, tinerii români de peste hotare mereu reușesc să ne surprindă.

Astăzi vom vorbi cu o tânără stabilită în Germania, Ancuța Geană, un suflet cald și proaspăt în lumea culturală.A scris anul trecut o carte intitulată ”Iubim numai o dată”

Bună Ancuța, te rog să te descrii în câteva cuvinte.

Numele meu este Ancuța Georgiana Geană, am 28 ani, sunt originară din Constanța iar acum locuiesc în Frankfurt. Momentan învăț, scriu, muncesc și îmi cresc copilul. Sunt singură de trei ani, lucru care mă bucură pentru că în sfârșit mi-am găsit liniștea. După o relație de aproape 10 ani, am reușit să îmi iau inima în dinți și să renunț la cel ce îmi învenina sufletul. Așa m-am împrietenit cu pixul și foaia.

Ce ai dorit să transmiți prin carte, care a fost impulsul de a scrie?

Am început să îmi deschid sufletul și să aștern gândurile mele pe foile albe.
Scriu de când ma stiu, dar de data asta a fost mai intens.Am reușit să mă descarc și mi-am dorit din suflet să transmit și celorlalți un mesaj important, acela de a merge inainte indiferent de situație, de a trăi pozitiv și de a trece peste o situație dificila.

Caldă din fire, am vrut să stabilesc o relație de prietenie cu cititorii mei, cu cei care au trecut prin situații similare, să le dau încredere și putere să depășească acest necaz. De asemenea, mi-am dorit să le transmit pozitivitatea în a continua drumul vieții fără să se agațe de iluzii false și de povești de dragoste închipuite.

Ne luăm de mână cu persoana iubită, ne atașăm și ne e greu sa renunțăm când nu mai suntem fericiți.

Teama și comoditatea se instaleaza în noi și nu îndrăznim să o luam de la capat, ci ne complacem în situații bizare. Îndemnul meu este să avem curaj să trăim așa cum ne dorim, să ne schimbăm viața, să îndrăznim să fim fericiți, să ne iubim și să ne apreciem.

Am scris povestea mea, în care mulți se vor regăsi, o poveste frumoasă încheiată brusc, când mi-am făcut curaj să iau atitudine pentru ca eu și copilul să avem liniște.

Liniștea și libertatea sunt lucruri extrem de importante. Am scris despre iubire și dezamăgiri, despre uitare și dor, despre durere și lacrimi, despre fericire și deziluzie. Am scris despre noi toți, lucruri pe care de obicei nu le povestim.

Am scris cu sufletul deschis. Până la a publica o carte, am mai avut compuneri, poezii scrise, unele care au mers mai departe în Revista Școlii și în diferite publicații sociale, altele au fost ținute ca fiind pagini de jurnal, nu le-am arătat nimănui și la un moment dat, le-am aruncat.

Ce planuri de viitor ai?

Pe viitor voi mai scrie, asta îmi place să fac și am fost încurajata să continui cu scrisul, după această lansare.

Locuiești în Germania, cum te-ai integrat?

În Germania locuiesc de 5 ani, timp în care am învățat foarte multe lucruri și am încercat să mă integrez. Cineva, de la o editură,  îmi spunea că nu prea se mai publică, pentru că oamenii nu mai citesc cărți, ca am slabe șanse, dar nu am renunțat și am facut tot posibilul să reușesc.

Cum crezi că vor primi românii din străinătate cărțile tale?

Faptul că în două luni m-au citit 100 de persoane și că am primit feedback pozitiv, m-a încurajat să continui cu scrisul. Lucrez la un alt volum inspirat din realitate, hrana și balsam pentru suflet. Îmi doresc să scot și un volum de poezii.

Un cuvânt de încheiere.

Românii încă citesc, nu mă așteptam cartea mea să aibă acest impact, dar m-am bucurat enorm!

Cătălin Șerbu