Press "Enter" to skip to content

Ambasadorul George Cristian Maior a primit premiul “Cel mai bun diplomat român în Statele Unite”, din partea Romanian American Business Council

APDA, 22 mai 2018 – Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a fost invitatul special al festivalului “Ziua României pe Broadway”, organizat de Romanian American Business Council (RABC) din New York.

Cu această ocazie, ambasadorului George Cristian Maior i-a fost înmânat, de către președintele Romanian American Business Council, Ștefan Minovici, premiul  “Cel mai bun diplomat român în Statele Unite” în semn de recunoaștere pentru activitatea desfășurată ca ambasador al României în SUA.

În discursul său, ambasadorul George Cristian Maior a apreciat contribuția comunității românești la dezvoltarea relațiilor dintre România și SUA, arătând faptul că românii din America joacă un rol semnificativ, reprezentând o punte între cele două țări. “Sărbătorim în acest an Centenarul Marii Uniri, moment în care trebuie să ne aducem aminte de unitatea românilor de acum 100 de ani, unitate care a făcut posibilă Unirea. Este un moment în care îndemn toți românii din SUA să fie solidari în susținerea intereselor României, așa cum au fost și cu o sută de ani în urmă. God bless America! God bless Romania!”, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

La festivalul “Ziua României pe Broadway” a participat un numeros public format din membri ai comunității românești, dar și americani interesați să afle detalii privind istoria României și tradițiile culturale românești. Festivalul se desfășoară anual, pe celebrul bulevard Broadway, în zona Districtului Financiar din New York, din anul 2000, când a fost inaugurat în prezența Regelui Mihai I și a Reginei Ana, aflându-se acum la cea de a 19-a ediție.

Sorin Cehan