Press "Enter" to skip to content

Ambasadorul de la Roma, lecție de patriotism la Treviso: ”A fi patriot înseamnă, în primul rând, a te comporta cu demnitate”

APDA, 11 iunie 2018 – Ambasadorul României în Italia, George Bologan, s-a întâlnit la Treviso cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunității românești, anunță Ambasada de la Roma.
La întâlnirea cu prefectul de Treviso, Laura Lega, s-a discutat despre nivelul ridicat al cooperării româno-italiene în cadrul organizațiilor internaționale, în special în NATO și UE.

La întâlnirea de la Primăria Treviso cu reprezentanții administrației locale s-a discutat despre contribuția substanțială a comunității românești la creșterea demografică și economică a orașului și la importanța implicării în acțiunile culturale organizate de Primărie. A fost accentuată importanța creșterii numărului de ocazii de întâlnire dintre cele două comunități prin inițiative comune menite să construiască încrederea necesară depășirii prejudecăților. Oficialii italieni au ținut să mulțumească cetățenilor români care, prin activitatea de zi cu zi, devin parte integrantă din familiile multor italieni, uneori cu mari sacrificii personale.
Ambasadorul George Bologan a vizitat apoi Consulatul General Onorific al României din Asolo, unde consul onorific este de 20 de ani omul de afaceri Mario Moretti Polegato, proprietarul mărcii Geox. Dealtfel, pe toată durata vizitei sale în provincia Treviso, ambasadorul României a fost însoțit de Mario Moretti Polegato.

La Asolo, Ammbasadorul român s-a întâlnit cu primarul, Mauro Migliorini, și vice-primarul, Franco Dalla Rosa.

Vizita a continuat cu întâlnirea Ambasadorului Bologan cu comunitatea românească din Treviso, prilej cu care diplomatul român a transmis participanților un mesaj de solidaritate, subliniind faptul că Centenarul Marii Uniri este o ocazie de reflecție asupra faptelor și evenimentelor care au contribuit la formarea conștiinței naționale. Acesta a prezentat succint, plasând în context european, procesul de unificare a teritoriilor românești atrăgând atenția asupra importanței trăirii autentice a sentimentului patriotic în viața cotidiană: ”A fi patriot înseamnă, în primul rând, a te comporta cu demnitate, cu responsabilitate zi de zi, onorând personalitățile care au marcat întreg parcursul istoriei, și fiind parte activă în construirea proiectelor de viitor ale țării”. George Bologan a încheiat discursul său, îndemnând la aprofundarea istoriei si la a avea curajul inițiativelor de unitate, de a persevera în lucrurile bune și demne pentru onoarea numelui de român, astfel ca ”mulțumirea celuilalt să fie mulțumirea noastră”, încrederea și aprecierea pe care le câștigăm și cultivarea onoarei revenind fiecăruia.

Sorin Cehan