Press "Enter" to skip to content

Ambasada României la Atena, eveniment de excepție: Seminar medical destinat medicilor români și greci care au studiat în România

APDA, 3 octombrie 2017 – Sâmbătă, 30 septembrie 2017, Ambasada României la Atena a organizat o noua ediție a Seminarului medical destinat medicilor greci care au studiat în România și medicilor români din Grecia, cu tema Asistența medicală – domeniu de excelență al relațiilor româno – elene.

Au participat doamna Diana Păun, Consilier de stat la Departamentului pentru Sănătate Publică  din cadrul Administrației Prezidențiale, domnul Cristian Grasu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și doamna Alis Grasu, Managerul Serviciului de Ambulanță din București și Ilfov. Din partea Guvernului elen, la eveniment a fost prezent Panayotis Kouroublis, fost ministru al sănătății și actualul ministru al Marinei și Insulelor.

În deschiderea seminarului, Ambasadorul Romaniei la Atena, domnul Lucian Fatu, a prezentat candidatura României pentru găzduirea noului sediu al Agenției Europene a Medicamentelor.

Doamna Diana Păun, Consilier de stat și domnul Cristian Grasu, Secretar de stat, au prezentat elemente de actualitate despre sistemul medical din România și prioritățile colaborării româno – elene în domeniul medical. Ministrul Panayotis Kouroublis a salutat organizarea seminarului și a apreciat colaborarea româno – elenă în domeniul medical.

Au susținut prezentări Dr. chirurg Konstantinos Konstantinidis, care a prezentat cele mai recente progrese în domeniul chirurgiei robotice și colaborarea pe care o are cu partenerii români pentru dezvoltarea acestor tehnici și în România, precum și Dr. Konstantinos Pantos, directorul Clinicii Genesis, care a inaugurat recent o nouă clinică la București, în colaborare cu Medsana, în domeniul reproducerii umane asistate. Reprezentanții firmelor Athens Iatriko Kentro (Medsana) și Sofmedica au prezentat activitățile desfășurate în România.

Dr.  Mariana  Kalokairinou a prezentat experiența unui medic  român în Grecia.

Daniela Popescu, Atena

foto: Radu Buraga