Press "Enter" to skip to content

«Am început de la munca de jos». Acum este proprietara unui restaurant de succes în Madrid

APDA, 17 aprilie 2018 – A crescut într-o familie de nevăzători, a plecat în Spania cu o viză de Suedia, a început de la „munca de jos”, cum spune ea, iar acum deține un restaurant devenit loc de întâlnire pentru românii din zona Madrid. Împlinirea profesională nu a mers mână în mână cu cea personală, dar Ruxandra merge înainte.

„Am ajuns în Spania în 10 iunie 2000, cu o viză de Suedia. Am început de la munca de jos, curățenie la o școală de informatică. Nu-mi plăcea deloc, chiar dacă e o muncă demnă, știam că pot mai mult. Perechea mea de atunci era doxă în informatică, și i-am zis că vreau să învăț…. a fost cam sceptic el, pentru că eu nu știam nici să tastez bine. Și am absorbit informația ca un burete, în 3 luni știam să repar un calculator, știam bine hardware, dar nu știam să redactez un document:))) Am învățat de la coadă la cap.”, a povestit Ruxandra pentru dupa35.com.

După trei ani de Spania, deschide împreună cu partenerul ei de atunci firma INFONETWORKS SYSTEMS SL, care a crescut repede prin obținerea unor contracte de service cu firme mari.

„Dar începusem să mă plictisesc, munca sedentară… ceva lipsea, relația era praf… atunci a apărut o propunere de asociere pentru un restaurant românesc, în toamna lui 2006.” A pus la bătaie banii pe care-i avea și așa a apărut primul restaurant Acasă.

„Eu nu știam nimic de acest domeniu, dar la fel ca și în informatică, am învățat repede, am citit, am întrebat… și în scurt timp, restaurantul a început să funcționeze mulțumitor. Nu a fost ușor, dar nici greu… îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac, mă documentez mult, și mereu tratez clientul cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată. Am muncit mult pentru o imagine frumoasă, am selectat clientela…”.

Pe soțul ei, Ciprian, l-a cunoscut în anul 2005, erau amici, iar din 2008 au început o frumoasă relație ce a dus la căsătorie doi ani mai târziu. „Am avut o poveste de dragoste specială… munceam împreună, aveam aceleași hobby-uri, eram aproximativ 24 din 24 împreună. Certurile noastre erau pe plan profesional, pe plan personal eram super bine, în 2011 s-a născut primul băiețel, Lucas Sebastian, și în 2014 al doilea, Darian Aaron. Restaurantul Acasă mergea super bine, așa că ne-am gândit să ne extindem, să deschidem încă unu, mai mare….am găsit un restaurant cu o curte imensă, în total 13.000 mp, soțul meu s-a implicat în tot ce înseamnă renovarea restaurantului, a facut un proiect incredibil…. dar relația noastra a început să scârțâie. Ambele restaurante merg bine, dar, dacă pe plan personal nu ești bine, partea profesională nu poate umple acel gol imens.”

Ruxandra a luat o decizie, dar nu închide uși și nu ridică ziduri, crede că ce va fi să se întâmple i se va întâmpla. A crescut într-o familie de nevăzători. „Părinții mei au luptat mult să ne dea o educație bună, ne-au implementat valori și calitate umană de mici, iar ceea ce sunt azi se datorează în mare parte lor, apoi eu am luptat de tânără să-i fac sa fie mândri de mine, și într-un fel să le rasplatesc tot efortul lor.” Ruxandra a clădit totul prin muncă și prin puterea ei mare de adaptare. Viața a mai luat-o prin surprindere, dar deja se  simte pregătită.

Corina Ozon