Press "Enter" to skip to content

Alin Halmagean, românul care antrenează campioni de arte marțiale în Canada

APDA, 12 iulie 2018 – Aproape necunoscut în România, unde a fost de două ori campion național la kickboxing, Alin Halmagean, cunoscut în lumea artelor marțiale cu supranumele de Kru Alin, este o vedetă în lumea sporturilor de contact din Canada.

“Kru” Alin Halmagean s-a născut la Timișoara și a început să practice artele marțiale la vârsta de 13 ani și s-a antrenat din greu pentru a deveni un sportiv de succes în kickboxing. În 1998 a devenit campion nașional la Thai kickboxing, titlu pe care l-a păstrat până în 1999. Alin a studiat Educația Fizică la Universitatea Vasile Goldiș din Arad.

În 2000, Alin s-a mutat în Canada pentru a-și continua cariera în artele marțiale. Acolo a fondat clubul Iron Tiger Muay Thai Kickboxing în Stoney Creek, Ontario. La această sală de lupte, Alin a pregătit mulți ofițeri de poliție, paramedici și pompieri. De-a lungul carierei sale, Kru Alin a instruit și mulți soldați care au luptat în Bosnia și Afganistan.

Clubul, supranumit “House of Champions MMA” a devenit o adevărată pepinieră de campioni de kickboxing și MMA, iar antrenorul Alin este, de asemenea, un membru important în lumea Muay Thai. El a fost ales de către comunitatea Muay Thai din Ontario pentru a deveni președinte al CAMTAO (Canadian Amateur Muay Thai Association of Ontario). Alin este, de asemenea, președintele și reprezentantul Asociației Mondiale Muay Thai din Canada.

Kru Alin a făcut parte din numeroase organizații de caritate, cum ar fi Fundația Sick Kids, Big Brothers și Clubul Kiwanis. În 2011, Alin a vizitat mai multe școli din zona Six Nations, unde a condus multe seminarii motivaționale pentru tineri.

“Când am ajuns în Canada mi-a fost foarte greu. A fost un şoc pe toate planurile. Dragostea şi pasiunea pentru sport m-au motivat să muncesc, să-mi deschid propria sală –Iron Tiger- şi n-am mai avut timp de dezamăgiri. Încet, încet, luptătorii pe care i-am antrenat au început să fie mai bine cotaţi, au ajuns campioni la amatori, iar acum mulți sunt campioni în ligi profesioniste”, a declarat Kru Alin pentru Libertatea. (S.C.)