Press "Enter" to skip to content

Alexandru Țuțuianu cucerește Vocea Canadei: ”Acasă este pentru mine acum în Quebec”

APDA, 17 octombrie 2017 – Printre concurenții din această toamnă la Vocea Canadei Junior s-a aflat și Alexandru Țuțuianu, un tânăr român care a emigrat în Canada împreună cu familia. La prima audiție, el a ales piesa Volare, iar vocea sa i-a făcut pe jurați să se întoarcă. Alexandru l-a ales drept mentor pe Marc Dupre, convins că îl poate ajuta să câștige noua ediție a show-ului.

Alexandru le-a povestit juraților că a descoperit dragostea pentru muzică grație bunicii sale, o mare admiratoare a muzicii clasice. Într-un interviu pentru jurnaliștii de la tvanouvelles.ca, Alexandru a vorbit despre pasiunea pentru muzică și pentru show-ul La Voix Junior.

Cum a început pasiunea pentru muzică?

”Bunica mea era o mare amatoare de muzică clasică. Ea a fost cea care m-a îndrumat spre acest gen. Iar de aici a intervenit pot spune acum curiozitatea mea. Pur și simplu m-a determinat să continui să explorez muzica. Bunica mea a crezut că am o voce frumoasă și mai târziu m-a ghidat spre muzica clasică.”

De la vârsta de opt ani, Alexandru Țuțuianu și-a dedicat o mare parte din timp pasiunii sale, urmând lecții de muzică și încercând să facă tot posibilul pentru a-și realiza visul.

“Nu am făcut prea mult sport. În schimb mi-a plăcut latura artistică. Am urmat cursuri de dans, balet, toate înainte de a lua lecții de pian. De asemenea, am făcut patinajul timp de patru ani dar în cele din urmă, am ales muzica.”

Deși fan al muzicii clasice, Alexandru a declarat că nu exclude și alte genuri muzicale.

“Muzica este un domeniu foarte foarte vast. Cu toate că sunt tentat de genul clasic sau operă sunt conștient de faptul că muzica pop este cel mai popular gen acum și sunt sigur că și eu pot să cânt acest stil”.

Pe de altă parte pot spune că de ceva timp am început timid să îmi compun propriile mele melodii. Nu pot spune că la nivel profesionist dar este un început.  Mi-ar plăcea să ajung să îmi cânt propriile melodii pentru a transmite propriul mesaj. Scriu în principal în limba engleză, dar uneori și în franceză și română. De fapt, este un lucru spontan și îmi este foarte ușor să fac acest lucru în toate cele trei limbi “.

Alexandru s-a mutat în Canada cu familia sa acum 11 ani. Unul dintre unchii lui trăia deja în Montreal și le-a propus părinților să vină acolo.

“Nu ne întoarcem în România foarte des. Ultima dată am fost în urmă cu  patru ani. Mi-ar plăcea să mă întorc să-mi văd și restul familiei. Dar acasă, este pentru mine acum în Quebec. Și pot spune că m-am integrat foarte repede. Limba franceză este limba pe care o vorbesc în fiecare zi, cu excepția cazului în care mă întâlnesc cu români și atunci vorbim în limba română.”

În ceea ce îi privește pe părinții lui, Alexandru spune că de la ei a moștenit valoarea familiei.

Marius Dobrescu