Press "Enter" to skip to content

Al doilea Centru de Informare pentru românii din Ucraina, deschis la Slatina/Solotvino

APDA, 27 auggust 2018 – În 26 august a fost inaugurat Centrul de Informare Român din Slatina/Solotvino, al doilea centru de acest gen deschis în Ucraina, care are un rol important în sprijinirea comunității românești din regiune în promovarea și conservarea identității etnice, culturale și lingvistice.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmărește astfel transmiterea unui mesaj puternic de susținere a etnicilor români și, totodată, implementarea acestui proiect constituie o dovadă concretă a prezenței României și a interesului crescut al autorităților guvernamentale pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității românești.
La deschiderea oficială a Centrului a participat secretarul de stat, Veaceslav Șaramet. Au mai fost prezenți prefectul județului Maramureș, domnul Vasile Moldovan, primarul orașului Sighetu Marmației, domnul Horia Vasile Scubli, și domnul consul Edmond Neagoe.

Deschiderea Centrului de Informare Român din Slatina/Solotvino face parte din Programul de Guvernare 2018-2020, fiind un vector important de extindere a prezenței limbii române în regiune.