Press "Enter" to skip to content

A fost strivit de un zid pe un șantier din Londra, ancheta a stabilit că a fost „moarte accidentală”

APDA, 15 septembrie 2017 – Niciun vinovat în cazul morții lui Marian Nemit, românul de 21 de ani ucis de un zid pe un șantier de renovare a unui magazin în Leyton (Londra), a decis o instanță cu juri din Walthamstow (Londra) care a efectuat ancheta, scrie Ziarul Românesc UK.

Nemit a murit pe 14 aprilie 2015, după ce un zid s-a prăbușit peste el, strivindu-l. Pe 12 septembrie a fost audiat colegul lui Marian, Francesko Begkai. Acesta a declarat că l-a scos pe Marian de sub moloz, după ce un coș de cărămidă s-a prăbușit.

Begkai a spus că Marian „țipa în durere” și pieptul său se umfla din cauza loviturii. Paramedicii și echipa de traume majore au raportat că s-a încercat din greu salvarea lui Marian, dar rănile suferite de acesta erau prea grave.

De asemenea, s-a constatat că nu a existat niciun supraveghetor pe șantier în dimineața incidentului. George Isidorou, de la GI Construction, principalul antreprenor al renovării, a spus că a vorbit cu ambii muncitori în dimineața aceea și le-a dat instrucțiuni despre ce trebuie să facă. El a mai spus că a crezut că bărbații au înțeles ce le spusese, înainte de a pleca.

Isidorou a mai spus că Marian nu era angajatul lui, ci urma să îi trimită factura după terminarea lucrării, ca self-employed.

Cu toate acestea, Isidorou și-a folosit dreptul de a refuza să răspundă în urma consultării cu avocatul său, atunci când a fost întrebat cu privire la supravegherea șantierului, responsabilul cu siguranța, evaluarea și identificarea riscurilor etc.

La anchetă s-au pus întrebări cu privire la comunicările la fața locului, având în vedere că Marian Nemit nu cunoștea foarte bine limba engleză, iar limba maternă a lui Francesko este greaca. George Isidorou, de asemenea grec, vorbește bine limba engleză, dar nu româna, se arată într-un comunicat de presă al Waltham Forest Trades Council.