Press "Enter" to skip to content

300 de români care muncesc în Olanda nu şi-au încasat salariile, intervin autoritățile române

APDA, 24 octombrie 2017 – O firmă italiană și-a deschis o filială în România, la Tulcea, a angajat circa 300 de lucrători români și i-a dus în Olanda la muncă și i-a lăsat fără salarii. Aproape 300 de români care muncesc în Olanda, printr-o firmă italiană din judeţul Tulcea, nu şi-au încasat lefurile în ultimele două luni.

Autoritățile române au reacționat, prin Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Tulcea. Șeful acestei instituții, Ali Izet, a declarat pentru Agerpres: ”La Tulcea, firma italiană nu are niciun angajat. Toţi lucrătorii sunt în Olanda implicaţi într-un proiect pentru un client din Italia. În timpul derulării contractului dintre cele două societăţi, a apărut o întârziere la montaj de aproape 20 de săptămâni, motiv pentru care s-a dorit rezilierea contractului şi nu s-a făcut plata salariilor”, a afirmat Izet.

În urma unei adrese primite din partea Ambasadei României în Italia, ITM a verificat societatea din judeţul Tulcea acuzată că a lăsat fără salarii timp de două luni 297 de români, majoritatea tulceni care muncesc în Olanda.

Cei 297 de angajaţi, printre care două femei, nu şi-au mai primit lefurile pentru lunile iulie şi august, făcând petiţii către autorităţile române.

Acum oamenii şi-ar putea primi restanţele salariale în următoarele 30 de zile. Cele două societăţi au căzut de acord ca până la sfârşitul acestei luni să încheie lucrările prevăzute în cadrul contractului.

Dacă salariile nu vor fi plătite, ITM va sancționa firma italiană. ”La un interval de trei luni de la dispunerea măsurii, ITM va verifica societatea şi va sancţiona societatea, dacă măsura dispusă nu va fi pusă în practică”, a precizat Ali Izet.