Press "Enter" to skip to content

Zece uragane vor lovi SUA, dintre care şase ar putea fi foarte puternice

Furtuna tropicală Bertha s-a format în largul coastelor statului Carolina de Sud, a anunțat Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC). Este al doilea fenomen meteorologic de acest tip apărut în acest an în bazinul Oceanului Atlantic căruia i-a fost atribuit un nume şi care anticipează deschiderea sezonului uraganelor, ce debutează oficial pe 1 iunie, relatează agențiile de presa.

Bertha se află în prezent la 50 de kilometri sud-est de Charleston (Carolina de Sud), generează vânturi susţinute de 75 de kilometri pe oră şi se deplasează spre nord-est cu viteza de 15 kilometri pe oră.

NHC, cu sediul la Miami, a emis o alertă de furtună tropicală pentru litoralul Carolinei de Sud, de la Edisto Beach şi până la South Santee River.

Bertha este cea de-a doua furtună tropicală formată înainte de începerea oficială a sezonului, după Arthur, care s-a format pe 16 mai în largul statului Florida.

Săptămâna trecută, Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite (NOAA) a prognozat un sezon al uraganelor “extrem de activ”, cu până la zece uragane, dintre care şase ar putea fi foarte puternice. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *