Press "Enter" to skip to content

Românii din Canicatti, Sicilia, au sărbătorit Ziua Imnului Național al României

APDA, 31 iulie 2018 – Într-o atmosferă de mare sărbătoare generată de serbarea Duminicii și a Zilei Imnului Național (29 iulie) credincioșii creștin-ortodocși de la Parohia Canicatti în Sicilia au petrecut, având  binecuvântarea generală a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, o dumnezeiască zi, a anunțat Episcopia Italiei.

Solemnitatea slujirii Sfintei Liturghii la care majoritatea celor prezenți, mari și mici, s-a împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului Hristos a pregătit o altă sărbătorire cea a 170 de ani de la prima intonare a imnului național al țării noastre Deșteaptă-te române.

Preotul paroh a rostit o scurtă expunere a istoriei Imnului Național apoi împreună cu cei prezenți, cei mai mulți îmbrăcați cu costume populare românești din diferite zone ale României, au intonat cu mare emoție imnul nostru drag.

Și pentru că sărbătoarea a fost destul de însemnată a fost nelipsit deliciosul tort de înghețată din care cu toți au primit.

Bucuria a fost în special a celor mici, destul de numeroși, dar și a părinților care au  făcut neîncăpătoarea Casa Socială Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeș ce funcționează sub oblăduirea parohiei noastre. Astăzi i-am dat casei pe lângă obișnuita întrebuințare socială și pe cea pastoral-misionară. Dând slavă lui Dumnezeu pentru toate am plecat la casele noastre.

Andi Rădiu