Press "Enter" to skip to content

Andrei Năstase, apel pentru moldovenii din diaspora: protestați alături de noi pentru păstrarea democrației!

APDA, 25 iunie 2018 – ”Marele protest al românilor din Moldova” din toate colțurile lumii. Chemarea lui Andrei Năstase pentru apărare democrației și a statului de drept din Moldova:

Primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, a susținut pe străziile orașului o conferință de presă prin care își exprimă nemulțumirea faptului că autoritățiile refuză să recunoască alegerea lui ca și primar al orașului, iar după consultările pe care le-a avut împreună cu cetățenii care au demonstrat timp de două zile, au organizat în data de 24 iunie la orele 14 proteste în toate orașele în care trăiesc cetățeni ai Republicii Moldova.

”Îndemn concetățenii noștrii din diasporă, oriunde v-ați afla, adunați-vă în fața unei ambasade sau al unui consulat al Republicii Moldova, sau orice altă locație care vă stă la îndemână și protestați alături de noi! Sprijinul dumneavoastră, ca și de fiecare dată, este unul foarte important pentru noi, pentru forțele democratice, antioligarhice de la Chișinău, în lupta lor pentru dreptate, în lupta lor pentru democrație, pentru statul de drept, pentru libertatea de exprimare și pentru o viață de om la noi acasă!”, a spus primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase.

De asemenea, pentru a sprijinii românii care trăiesc în Austria, Andrei Năstase va participa în data de 30 iunie la un protest organizat de sindicatele austriece, ÖGB, împotriva intenției noului guvern austriac de a impune obligația de a munci 12 ore pe zi, în loc de cele 8 actuale, respectiv 60 ore săptămânale, față de cele 40 actuale.

”Decizia cine este primarul a luat-o electoratul, cei care au participat la alegeri. Rezultatele au fost recunoscute de toată lumea, cel mai important că au fost recunoscute de observatorii independenți. Faptul că oamenii sunt aici (în stradă-n.r.) ar trebuie să răspundă guvernarea, cei care au comandat decizia arbitrară unei judecătoare care şi-a bătut joc de noi, de voința populară”, a mai spus Andrei Năstase.

Ionică Armancă