Press "Enter" to skip to content

Germania, 19 posturi în domeniul hotelier-gastronomic, salarii între 1800 și 2500 de euro

APDA, 2 octombrie 2017 – Bucureștenii calificați în domeniul hotelier-gastronomic, care doresc să lucreze în Germania, au la dispoziție 19 posturi prin intermediul Rețelei EURES, salariile oferite de angajatori fiind situate între 1.800 și 2.500 de euro brut/lună, a anunțat Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM).

Astfel, sunt disponibile opt posturi pentru ospătari, patru pentru bucătari/commis de cuisine, două pentru recepționeri, și câte un post pentru coordonator evenimente, sous chef, organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți.

Conform sursei citate, posturile sunt pentru persoanele care doresc să desfășoare o activitate sezonieră sau permanentă în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți angajatori germani, reprezentați de Agenția Federală de Muncă — Serviciile de Plasare Internațională Hessa. Pentru ocuparea acestor posturi se va organiza selecție la Brașov în luna octombrie 2017.

Calificare profesională și experiența în domeniul în care aplică, precum și cunoștințe bune și foarte bune de limbă germană și engleză sunt condiții esențiale pentru cei care doresc să ocupe aceste posturi, se arată în comunicatul AMOFM.

“Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 1.800 — 2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar și sous chef, 1.850 — 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/commis de cuisine, 2.095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer, organizator salon mic dejun, agent operațiuni hotel și agent servicii clienți, 2.000 — 2.500 euro brut/lună, pentru postul de coordonator evenimente”, precizează Agenția.

Angajatorii pot asigura cazarea gratuit/contra cost sau pot ofere sprijin în vederea găsirii unei locuințe.

Persoanele cu domiciliul în București, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București.